Yhteystiedot

Matti Hökkä
90500 OULU
p. 0400 583912
matti.hokka
@mail.suomi.net

Uusimmat kirjoitukset

Keneen sinä luotat?

Share |

Perjantai 25.3.2011 klo 16:06


Tämä maailma on täynnä ns. asiantuntijoita. Yhä enenevässä määrin ilmaantuu mitä ihmeellisimpiä eri alojen asiantuntijoita, varsinkin mielen alueen asiantuntijoita. He kauppaavat asiaansa: " Osta minulta tämä idea, tämä asia tai tavara, tämä pilleri, tämä osaaminen, tämä uskomus - niin tulet onnelliseksi ja menestyväksi ihmiseksi."

Millaisen takuun he lupaavat myymälleen asialle? Huomaatko, että lähestulkoon eivät minkäänlaista. Vain konkreettiselle tavaralle voi saada takuuta jonkin ajan, senkin niin että tavarasi vain vaihdetaan uuteen ja toimivaan. Tässä tilanteessa ei enää kysytä saatko siitä menestyneisyyden tunnetta mitä luvattiin kun esinettä myytiin. Aineettomien hyödykkeiden tyytyväisyystakuista ei ole tietoakaan eikä siitä edes enää puhuta kun tuote on saatu myydyksi.

Kuinka tietoinen olet ostaessasi siitä mitä sinä ostat ja miksi sinä ostat kyseisen tuotteen tai asian? Kuinka tietoinen sinä voit olla siitä, että tarkalleen tiedät miksi mitäkin ja milloinkin ostat? Mikä tiedostamistaso sinulle riittää tässä? Kuinka paljon annat valtaa ulkopuolisille asiantuntijoille ja mainonnalle tässä? Kuinka paljon luotat heidän vakuutteluihinsa? Kuinka paljon sinun onnesi on toisen´taskussa´? Kuinka paljon vastuuta otat itsellesi ko. asiasta?

Kuinka paljon voit tavoittaa itsessäsi ja sisimmässäsi aluetta jota voitaisiin kutsua vaikka tyytyväisyyden pelloksi. Kuinka iso se pelto on nyt? Millaisessa kunnossa se on juuri nyt? Kuinka paljon elämässäsi sinulle on merkitystä sillä, että tämä tyytyväisyyden alue kasvaisi, olisi hyvin elävä ja voisi hyvin. Pitäisit hyvää huolta myös siitä, että peltosi saisi ravinnetta ja vettä riittävästi kukoistaakseen ja kasvaakseen. Huomaatko -  sinun sisimmässäsi on alue joka on ikiomasi ja jolle kukaan muu ei voi tulla käyskentelemään noin vain.

Voisitko voida antaa tällaisen tyytyväisyyden alueen kasvaa sisimmässäsi yhä enemmän ja runsaammin. Se kasvaa jos annat sille huomiotasi. Voisitko tarkastella kaikkea sitä mitä sinulle yritetään tarjota - tämän sisimmässäsi olevan hyvinvoinnin alueen kautta. Pitäsit siitä hyvää huolta. Tämän seurauksena huomaisit, että kuinka hyvin sinä voitkaan jo nyt ilman kyseisiä tavaroita tai asioita, riippumatta siitä mitä milloinkin sinulle tyrkytetään ja yritetään tarjota.

Avainsanat: asiantuntija, tyytyväisyys, tietoisuus, hyvinvointi


Kommentit

16.5.2011 16:16  Eleonoora

?Kauniisti ja hellyydellä mielestäni käsitelty olennaisimmasta olennaisinta asiaa ? meidän jokaisen sisimmässä olevaa tyytyväisyyden ja rauhan aluetta, jota tässä vertauskuvallisesti verrataan tyytyväisyyden peltoon ja sen hoitoon. Hyvä jos ja kun siihen on saanut yhteyden, löytänyt sen? ja silti vielä on haastetta antaa sille kuvatunkaltaista hoitoa.. sellainen on vaan ihmisluonto?mutta hyvä kun siihen aina uudestaan palaa ja palautetaan syvimmän olmuksemme muistaminen ja tiedostaminen. Sen ?pellon antimille? kalpenee kaikki muut antimet?edellyttäen että siihen on aidosti saanut yhteyden, eikä vain matki ?kauppiaiden? edustamia tarjouksia olkoon ne kääritty millaisiin ?totuuskääreisiin? tahansa. Oikopolkua ko. pellolle, pellon lytämiseen ei ole, kuin kulkea riittävästi siäänpäin, läpi monien ?kerrosten?, sekä persoonan osien että elämässä meihin muodostuneiden kokemus-, tunne- ja uskomuskerrosten läpi , mutta onhan se sitten todella omasi, ja antaa sinulle rikkumattoman rauhan ollessasi yhteydessä ?peltoosi?.

20.5.2011 6:14  Coach Outlet

man proposes and god disposes

10.9.2011 12:51  herve leger uk

Your Blog is very good, I like it! Thank you for your sharing!

11.9.2011 3:37  true religion jeans outlet

The worst bankrupt in the world is the man who has lost enthusiasm. Let him lose everything but enthusiasm and he will come through again to success.

21.9.2011 5:26  Canada Goose Coats

Your Blog is very good, I like it! Thank you for your sharing!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini