Yhteystiedot

Matti Hökkä
90500 OULU
p. 0400 583912
matti.hokka
@mail.suomi.net

Uusimmat kirjoitukset

Kenen joukoissa seisot

Tiistai 9.10.2012 klo 13:18

- Ajatus tuli mieleeni, kun tänä aamuna ajattelin asiaa: Mitä tahansa juuri nyt ajattelenkin - virittäydyn kaikkien muiden ihmisten ajatusten ja tuntemusten tasoille, jotka ajattelevat samankaltaisia ja -tasoisia ajatuksia. Jos sinäkin ajattelet esimerkiksi rakkautta, ja sitä kuinka paljon onkaan ihmisiä, jotka ovat hyväntahtoisia ja rakastavat läheisiään ja muitakin ihmisiä, ja kuinka kevyt ja iloinen olo sinulla onkaan, sinä ikäänkuin automaattisesti ja aivan huomaamattasi virittäydyt myös kaikkien muiden ihmisten ajatusten ja tunteitten aaltopituudelle jotka ajattelevat ja tuntevat samoin.

Jos taas mielesi valtaa epäilykset ja pelko, lukkiudut kaikkien niiden ihmisten ajatuksiin ja tunnelmiin jotka elävät samanlaisella pelon tasolla. Huomaat kenties ajattelevasi ja miettiväsi kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat loukanneet ja pahoittaneet sinun mielesi. Panet aivan humaamattasi merkille myös ulkoympäristössäsi kaikki ne ihmiset jotka muistuttavat ajattelemiasi ihmisiä käyttäytymisellään. Saatat myös huomata, että kielteiset vihan ja koston ajatukset aivan huomaamattasi vain lisääntyvät mielessäsi. Ehkä et ollenkaan myönnä, että olisit jotenkin itse osallinen asiaan, vaan saatat syyttää mielessäsi tunteistasi kaikkia muita kuin itseäsi.

On ehkä hyvinkin hyödyllistä silloin tällöin kysyä itseltään: Kenen joukoissa seisoo eli, missä ´maailmassa´elää. On myös hyvä tajuta, että se, mitä juuri ajattelet luo yhteyttä sellaiseen ´maailmaan´ja tuntemuksiin jotka ovat ajatustesi ja tuntemustesi mukaisia. Ei ole ollenkaan sattumaa ne ihmiset, jotka ovat ympärilläsi. Ne kannattaa nähdä opettajinasi itsestäsi - siitä sisäisestä maailmastasi, mikä on sisäpuolellasi. Miksi olen tässä tilanteessa - on hyvä kysymys tässä kohtaa. Ellei pysty itse oivaltamaan sitä, on hyvä ottaa apuja vastaan sellaiselta joka voi valottaa asiaa moneltakin kannalta. Se saattaa säästää sinulta monta kehityksen vuotta - ja myös paljon rahaa, mielenrauhasta ja onnellisuudesta puhumattakaan.

Otsikon aiheella tarkotan myös sitä, kuinka erilaisissa ´maailmoissa´ ihmset elävätkään. Sitä ei välttämättä päälle päin näe, eikä voi erottaa. Mikä auttaisi erottamisessa? Ehkä se, millaisen vaikutuksen ja olon eri ihmisten seura ja läsnäolo ´tekevät´ itselle. Hyvä mittari ovat pienet lapset ja eläimet, varsinkin koirat. Ne ihmiset, joihin jopa aivan tuntemattomatkin koirat jo ensi tapaamisella viehättyvät - näissä ihmisissä on jotain salaperäistä ja kiehtovaa jota kannattaa tavoitella ja arvostaa. Heidän seurassaan  ihmisetkin viihtyvät erittäin hyvin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viihtyminen, seura, lapset, koirat, rakkaus