Yhteystiedot

Matti Hökkä
90500 OULU
p. 0400 583912
matti.hokka
@mail.suomi.net

Uusimmat kirjoitukset

Luonko uutta vai koetanko uudistaa vanhaa

Keskiviikko 26.9.2012 klo 19:25

Luonko uutta vai koetanko uudistaa vanhaa? Tämä ajatus tuli mieleeni, kun eilen katsoin Huomenta Suomen lähetyksessä tullutta juttua: media myllerryksessä. Siinä oli vierailijana alan yliopistoprosessori ja luova yrittäjä Saku Tuominen. He keskustelivat siitä mihin media menee kun koko ajan tulee uutta ja uudenlaista luomista ja ilmentämistä. He käsittelivät myös mm. blogeja ja niiden merkitystä, joita ihmiset työstävät ja tuovat julki hyvin monilta aloilta usein suurenkin punnertamisen tuloksena.

Näki melkoisen selvästi miten alan asiantuntijat erottuivat maailmankuvissaan. Alan professori selitti vanhalla tavalla mitä nyt tapahtuu mediakentässä ja koetti sovittaa uutta vanhan maailmankuvan mukaiseen  ajatteluun. Saku Tuominen erottui siinä, kun hän kertoi, että tänä päivänä tulee valtavan paljon uutta ja hienoa ja hyvää journalismia, bloggaamista ja youtube kuvauksia joissa ilmennetään asioita aivan uusilla tavoilla. Ihmiset tekevät innoissaan ja luovat uutta ja useinkin ilman palkkaa - pelkän uuden luomisen innoittamisen johdosta.

Juuri nämä ajatukset ja tuntemukset ovat minullakin usein mielessäni kun mietin mistä kirjoittaisin seuraavaksi pohtien pitkäänkin ennen kuin tuon sen julki. Vaikeudeksi olen kokenut vain sen, miten ilmentää uusia ajatuksia ja näkökulmia ja että ne olisivat mahdollisimman monelle ymmärrettäviä. Tekisi mieli kirjoittaa aivan uudella tavalla ja uusilla termeillä uusista asioista. Mutta niitä ei ehkä ymmärretä jos niitä katsotaan ´vanhan maailman´ näkökulmasta. Tässä kohdin olenkin sitten monesti tehnyt kompromissejä koettaen selittää asiaa ehkä liikaakin.

Mielestäni elämme aikaa jolloin uutta paljastuu koko ajan huimaavalla vanhdilla samalla kun vanhat rakenteet koettavat pitää puoliaan tässä myllerryksessä. Kun ihminen koettaa uudistaa vanhaa, hän kokee asiat useinkin taisteluna ja kovana ponnisteluna. Ei huomata ja ymmärretä sitä, että vanha kuolee ja häviää rakastettaessa uutta. Uskomukset ovatkin usein suurimpina esteinä joka jarruttaa kehitystä.

Jos ihminen ei ole toiminnoissaan hyväksymisen, nauttimisen tai innostuksen tilassa - ei aikaakaan kun hän huomaa luovansa kärsimystä sekä itselleen että muille. Tämä on sitä vanhan egokeskeisen maailmankuvan mukaisen elämisen tulosta.

Joku on sanonut, että käynnissä on jo kolmas maailmansota jota käydään ihmisten mielistä ja sieluista. Itse tunnustaudun uusien, kevyempien, ehyempien ja positiivisimpien ajatusten ja rakenteiden kannattajaksi. Tämän huomaa helpostikin blogini aiheista ja niiden sisällöistä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: blogi, luominen, you tube, innostuminen, nauttiminen, hyväksyminen