Yhteystiedot

Matti Hökkä
90500 OULU
p. 0400 583912
matti.hokka
@mail.suomi.net

Uusimmat kirjoitukset

Todellinen johtajuus

Lauantai 26.3.2011 klo 8:46

Millainen ihminen  on sinun mielestä hyvä johtaja? Millaista johtajaa sinä haluaisit seurata? Mistä osaat erottaa sen ketä sinun kannattaa seurata ja kuunnella ja ketä ei? Tunnistatko tällaisia ihmisiä lähipiirissäsi tai kauempana? Saatat tuntea ihmisiä, jotka ovat hyvin vaikutusvaltaisia, joilla on paljon ihmisiä ympärillään, ja kuitenkin heidän seurassa ollessasi saatat tuntea olosi väheksytyksi, lannistetuksi tai syrjityksi. Olosi on jotenkin epämääräinen, hämmentynyt eikä ollenkaan mukava. Mistä luulet tämän johtuvan?

Onko sinulla ollut elämässäsi ihmistä joka on muuttanut elämääsi? On ollut hyvin innostavaa ja kannustavaa tuntea sellainen ihminen. Muistatko, miten hän käytti vaikutusvaltaansa? On hyvin tärkeää osata tunnistaa ihmiset jotka ovat täynnä valoa, sillä he voivat olla keitä tahansa. Opettele erottamaan ne, jotka ovat todella vaikuttavia ihmisiä ja täynnä hyvää tahtoa niistä jotka vain pitävät yllään voiman naamiota. Väitän todellisen voiman ja vallan olevan kykyä kannustaa, rakastaa, rohkaista ja auttaa ihmistä tuntemaan itsensä.

Nyt tarvitaan sellaisia esikuvia ja johtajia jotka ovat esimerkkejä myönteisestä vaikutusvallasta. Vaikutusvaltainen henkilö on sellainen, joka pystyy ohjaamaan tahtonsa korkeampaan hyvään. Se on todellista voimaa. Vaikka ihmiset puhuisivat kuinka syvällisesti ja viisaasti tahansa, jos et heidän seurassaan tunne kehittyväsi ja edistyväsi - ikään kuin olisit saanut kosketuksen syvempään olemukseesi - et ole kokenut todellista voimaa. Todellisen voiman voi nähdä silmistä. Todella voimakkaiden ihmisten katse on täynnä rakkautta ja he katsovat suoraan silmiin. Tunnet, että he todella välittävät sinusta. Tunnet, että he todella ovat läsnä.

Kohdista huomiosi ihmisiin, jotka ovat mukavia, ystävällisiä ja jotka kannustavat ja haluavat sinulle hyvää. Vedä heitä puoleesi. Olet varmasti kuullut sanottavan: "Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä." Se on voiman nöyrää ilmentämistä. Todella voimakkaat ihmiset ovat hyvin nöyriä. He eivät yritä tehdä vaikutusta. He vain ovat. Useimmiten he ovat hiljaisia, keskittyneitä ja tietoisia omasta ydinolemuksestaan. He tietävät, että kaikki ulkoinen on vain heidän sisäisen maailman vertauskuvaa. Ihmiset tuntevat latautuvansa ja uudistuvansa heidän seurassaan. Hakeudu yhä uudestaan juuri tällaisten ihmisten seuraan. 

7 kommenttia . Avainsanat: vaikutusvalta, voima, kannustus, rohkaisu